maandag 30 juni 2014

scrubbies aka gehaakte wattenschijfjes

Een tijdje geleden via twitter iemand geholpen met een driehoekdoek, zelf had ik er een gebreid en heb geholpen met een haakpatroon. Het idiote is: ik haak helemaal niet, wel ooit geleerd, dus ergens in die grijze massa zou het nog moeten zitten :)
Ik ben zelf ook het zelfde patroon gaan haken, een driehoekdoek in granny square style en om het haken nog meer onder de knie te krijgen haak ik scrubbies, en hippe naam voor wasbare wattenschijfjes, maar dan niet van watten ;) Het idee komt van Nana, met wie ik de haak & naai deed. Het is een goed projectje is om te oefenen met haken en het resultaat is nog nuttig ook :)

Dus met youtube voor mijn neus, oefen ik met rondjes haken, sorry; haak ik scrubbies


Aantekening voor mezelf:
rondje gemaakt van 4 losse, rondje dichtmaken met halve vaste, 
1 losse voor de hoogte en 6 vaste, 
volgende rondje in elke steek 2 vaste, totaal 12, 
dan 1 vaste - 2 vaste, totaal 18,
1 vaste, 1 vaste, 2 vaste, totaal 24
1,1,1,2, totaal 30,
1,1,1,1,2 total 36
1,1,1,1,1,2 totaal 42
na 7 rondjes te hebben gehaakt, vind ik ze groot genoeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten