dinsdag 29 januari 2013

Fruitmand

Voor de klas van Tvåan heb ik deze fruitmand gemaakt, ze doen op school mee aan de gruitenweken en daar lag het fruit in een voor mij niet heel uitnodigend kistje.

 
Op internet kom ik al een tijdje deze strijkkralenschaal tegen, zou het echt zo simpel zijn als beschreven wordt? (mijn speelklei zelfmaakpogingen had ook meerdere uitprobeersels nodig om eindelijk te lukken)

Mijn ijzeren blanda schaal van de ikea ingevet met zonnebloemolie, strijkkralen erin, Ettan geruststellen dat er genoeg kralen overblijven om nog heel veel kralenplanken te vullen, schaal net zoals bij paneermeel al ronddraaien met een laagje van strijkkralen bedekt en daarna nog wat gaatjes opgevuld.
De oven op 200 °C en 10 minuten de schaal erin gezet.
Daarna de boel laten afkoelen en de strijkkralenschaal laat vanzelf los van de blanda schaal.

Ik verbaas me over de stevigheid van de schaal, hij is een beetje buigzaam en heeft het ondertussen al een week uitgehouden in een kleutergroep en nog steeds is hij heel.

De andere juffen willen er nu ook een en een aantal moeders zijn geïnspireerd, blij dat ze nu een manier kennen om op een simpele manier van dat overschot aan kralen kunnen komen 

1 opmerking:

  1. Deze vind ik echt heel leuk! Dat wil ik ook maken, maar dan met glow in the dark kralen oid. Tof hoor!

    BeantwoordenVerwijderen