maandag 14 januari 2013

uiltje knappen

Mijn kinders wilde ook graag een roggekussentje. Vooral nu ze net nieuwe rogge hadden gehaald bij de molen.

Ik vond een kussentje meer iets voor de grote mens en voor mijn kleintjes wilde ik graag meer een knuffel roggekussentje maken. Het werd een uil. Met behulp van meerdere ronde voorwerpen een uil getekend, en in de computer verder bewerkt.Het uilen-patroon uitgeprint en geplastificeerd (ik vermoed dat ik er meer ga/moet maken) en stofjes uitgezocht.
Alle onderdelen uitgeknipt en daarna onder het naaimachine.
Vullen met 500 gram rogge, dichtnaaien en klaar.
Beneden in de magnetron gedaan en na 3 minuten had ik een warme uil. Mijn man keek gretig naar de warme uil: is die voor mij?
Die blik kon ik niet weerstaan, dus die uil ligt nu bij mijn man in ons bed.
Binnenkort nog 3 uilen maken...
Het uilen-patroon wat ik op papier en later in de computer heb gemaakt heb ik nog niet online...
Edit: gelukt, patroon staat online

Geen opmerkingen:

Een reactie posten