maandag 18 maart 2013

Blauwe bessen ijs

Gisteren voor het eerst zelf ijs gemaakt.
Een vriendin was jarig en die hebben we met de vriendengroep een kitchenaid ijsmachine uitbreiding gegeven. Toen mijn zoontje die uitbreiding zag staan werd hij heel blij, tot ik vertelde dat hij voor iemand anders was. Huilen, huilen, want hij wilde ook ijs maken en opeten. Toen een van mijn andere vriendinnen hoorde van mijn verdrietige mannetje is ze haar ijsmachine op gaan zoeken en die mogen wij nu lenen.

Ingrediënten:
  • 250 gr bevroren blauwe bes
  • 1dl water
  • 60 gr suiker
  • 1/2 el citroensap
Ik heb het water gekookt, daarin de suiker opgelost en dat samen met de blauwe bessen in het keukenmachine fijn gemaakt. Dat papje heb ik door de zeef gehaald, en in de ijsmachine gedaan, halve eetlepel citroen erbij en het apparaat 35 minuten aangezet.

Het ijs was als toetje bedoeld gisteren, maar na een kop soep vooraf en een zelfgemaakte pizza helemaal opgegeten was er weinig ruimte nog voor ijs.
We hebben allemaal wel een lepel ijs geproeft, mjam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten