dinsdag 19 maart 2013

Een te leuk kado, nu voor mezelf

Gisteren waren mijn oudste 2 heerlijk vauit school mee naar een verjaarspartijtje en Trean had volgens mij nog flink wat slaap in te halen, want die lag lekker lang te ronken.
Omdat ik 's morgens al netjes mijn taakjes had volbracht, het eten stond al te pruttelen, dus vond ik dat ik die "vrije" uurtjes best  mocht besteden aan iets voor mezelf, een tas.

In november had ik voor mijn lieve BFF een tas gemaakt voor haar verjaardag en ik vond het een te leuk kado eigenlijk om weg te geven, dus ik heb nu bijna de zelfde tas gemaakt:

 
Mijn tas heeft een bodem, zodat mijn broodtrommetje erin kan en ik heb vakjes gemaakt voor mijn portomonne, pen en telefoon. Om een platte bodem te krijgen heb ik ipv 27cm bij 72 cm, wat in het originele patroon de maten zijn de tas zijn heb ik 34cm bij 79 cm gepakt. Toen ik de tassen (binnen en buiten tas) de zijnaden dichtnaaide heb ik aan de onderkant aan weerzijde een driehoek gevouwen en die op 3,5 cm vanaf de net genaaide naad een lijn van 7 cm vastgenaaid, hierdoor komt er een bodenm in de tas. De uitstekende driehoekjes heb ik tussen de binnen en buitentas gelaten op de bodem. Voor de vakjes in de tas heb ik een stukje tof wat (zonder naadwaarde) 32 cm lang: 17cm voor de portomonnee, 3cm voor een pen en 12cm voor mijn telefoon en 12,5 cm hoog. Ik heb hem vastgenaaid, eerst alle verticale lijnen op 9,5 cm, 2cm en 5,5 cm. Daarna de onderkanten geplooid en vastgenaaid.
Toen ik klaar was merkte ik dat mijn portommonee erg gemakkelijk uit mijn tas zou kunnen gaan, dus die heb ik met hulp van een haarelastiekje en een leuke groffe knoop nu goed vast in mijn tas.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten