maandag 18 maart 2013

Hachee met rode kool

Zucht, vanmorgen was de straat weer wit bij het wakker worden , ik verlang zo naar de lente. Om het wachten aangenamer te maken vandaag een stoofpotje maken:

Hachee met verse rode kool

Voor de hachee heb ik nodig:
500 gram runderlappen
500 gam. uien
80 gram boter
50 gram bloem
3/4 l bouillon
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
5 peperkorrels, geplet
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
 
De runderlappen in kleinere stukken snijden en de ui in ringen. Het vlees bakken, de ui erbij en even laten bakkn, bloem erbij en, even nog een paar minuten laten bakken, De bouillon, laurier, kruidnagels, peperkorrels, azijn en suiker in de pan en dan 2 uur laten stoven.

Man en kinderen vonden het helemaal niet erg dat het nog zo winters weer was na het eten van al dit verrukkelijks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten