dinsdag 18 juni 2013

Aardappels

De aardappels in onze tuin zijn van het aardappelsoort raja, een roodschillige aardappel.
In de meivakantie heb ik ze in de grond gezet, nadat ik ze eerst binnen 3 weken heb laten voorkiemen.
En oei wat groeit dat hard!
Omdat het mijn eerste keer aardappels is, was ik erg benieuwd of er überhaupt wat omhoog zou komen.
Eind mei had ik een paar schattig kleine aardappelplantjes, en toen het plantje wat groter (ergens tussen de 10 -15 cm) waren hebben we ze aangeaard
En 2 weken later waren ze al zo groot:
Ik ben aardig onder de indruk van hoe hard die planten groeien. Wat mijn deels overwonnen plantenfobie weer wat minder grappig vind. Ik durf ondertussen al zonder angst onkruid te wieden, kleine plantjes te verpotten en ik heb me dit seizoen nog geen een keer mezelf rustig hoeven maken als ik in mijn moestuinbakken bezig ben met onderhoud.
Ondertussen zijn mijn aardappels al zo groot en terwijl ik heerlijk in het zonnetje vol trots in mijn tuin alles bekijk bedenk ik me opeens dat die "grote" aardappelplanten nog een dikke anderhalve maand moeten groeien. Aaaaah en dan moet ik ze ook nog gaan rooien.
Paniek! Ik vind namelijk snelgroeiende planten ongekend eng en wortels, brrrr.
In mijn hoofd zit de irrationele angst dat die plant mij gaat aanvallen zodra ik de plant "pijn" ga doen; hem ga snoeien of uit de grond halen ervaart mijn hoof als de plant pijn doen en dan zal de plant wraak gaan nemen en als dat die plant niet lukt, dan zal een andere plant het wel opnemen voor deze plant.
Maar goed, ik probeer me te kalmeren, mezelf moet in te praten en me te richten op hoe irrationeel deze angst is. Ik ben benieuwd hoe hard mijn plantenfobie gaat panieken straks met de pompoen...

1 opmerking:

  1. Hahahaha! (Ik probeer je te helpen door te lachen tegen je angst.)
    Ik wil graag aardappels rooien voor je. Let me know als hij je aanvalt. Ook alst hij je niet aanvalt. :)

    BeantwoordenVerwijderen