zaterdag 29 juni 2013

Eierkoek in cakevormpjes + zelf glazuur gemaakt

Voor het feest willen de kinders cakejes versieren, nee eierkoeken, nee toch cakejes. Dus stel ik voor uit te proberen of ik eierkoekjes kan maken in de kleine cakevormpjes.
Ik heb al eens eierkoekdeeg in onze mooie auto cakevorm, die ik had ingesmeerd met boter, tegen het plakken, maar dat zorgde ervoor dat de eierkoek vreemd smaakte, bah (alhoewel de kinders ze allemaal opgesmikkeld hebben)
Ik heb het eierkoekdeeg gemaakt en zonder invetten in mijn siliconen cakevormpjes gebakken, zoals ik ze normaal los op de plaat zou bakken, en:


Gelukt!

En als je ze goed laat afkoelen, komen ze mooi los:Ik heb last minute nog wat glazuur gemaakt, er was toch minder slagroom in huis dan ik dacht.
Dus met een bus poedersuiker, wat water en een beetje voedselkleurstof voor een leuk rood kleurtje en het bakje glazuur is gemaakt. Het papje moet bijna de dikte krijgen van smeerbaar broodbeleg, te dik: wat water erbij, te dun, wat meer poedersuiker.
Bakje hagelslag erbij en wat zachte versier parels en het versierfestijn kan los

1 opmerking:

  1. Goh dat moet ik ook eens gaan proberen... Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen