zaterdag 1 juni 2013

Biaisband maken

Voor de draagdoek had ik biaisband nodig, helaas was mijn rolletje bijna op en had ik geen tijd om naar de winkel te gaan, iets met kinders, enzo.

Van een lange lap stof heb ik ongeveer een reep van bijna 3,5 cm afgescheurd (stof scheuren is zo lekker!) Eigenlijk hoort de stof draag diagonaal te zijn en niet zoals bij mij horizontaal/verticaal, maar omdat ik bijna geen bocht hoef te maken, vind ik dat het zo ook wel kan vandaag.
Deze reep heb ik netjes met de strijkbout platgestreken en daarna op mijn strijkplank een naald in het stof van de hoes gestoken, een beetje rechts op mijn plank, met in het midden een gat van 2cm.
De reep stof aan het begin van de reep in een puntje gevouwen en onder de naald doorgeschoven en dan met de hand de reep stof er onder door trekken en  met mijn andere hand strijk ik de aan weerszijde dubbelgevouwen stof plat.
Wat heerlijk dat dit werkt! Scheelt me wachten tot maandagmiddag, als ik wel de mogelijkheid heb om naar de winkel te fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten