zaterdag 2 februari 2013

Autootjes mee op pad

Dit weekend is er feest van Beppe en om mijn kinders te vermaken heb ik een meeneembaar autopark gemaakt, nou dat rolletje past wel in een tas:


Benodigdheden:
stof met bv. een leuk stratenprintje, 46 x 140 cm (stofbreedte)
stof voor garage:  26 x 46 cm.
een haar elastiekje
een knoop.
Ik heb een leuk straten printje om op te spelen en voor de garage gebruik ik een stukje blauwe stof
De blauwe stof vouw ik in de lengte dubbel en ik zet met uitwasbare stift in het midden een streep, en dan om de 7 cm en dan heb ik 6 vakken van 7 cm breed en aan de zijkanten 2 cm over.
Deze blauwe lap, wat straks de garage is, naai ik aan het einde van de autostof vast: de 2 korte zijkanten en de lange zijde. Zo blijft de garage mooi op zijn plek als we straks gaan vouwen en draaien.
Daarna de middelste 5 strepen vast stikken, de 2 buitenste strepen laat je ongemoeid, bij nader inzien hadden ze misschien zelfs niet getekend hoeven worden.
De auostof  dubbelvouwen met de mooie kan naar binnen. Het elastiekje met speltjes vastzetten 10 cm van de vouw tussen de 2 stofjes. Dan rondom dichtnaaien, maar laat een opening van ongeveer 5 cm open, zodat je het weer de stof binnenstebuiten kan vouwen
Daarna nog langs de rand helemaal rond naaien en toen had ik dit: 

even met wat autootjes in de garage oprollen, afmeten waar dat knoopje moet en vastnaaien. 

1 opmerking: