dinsdag 12 februari 2013

Pyjamabroek

Tvåan heeft zijn pyjamabroek kapot gemaakt, de knie was een beetje stuk, maar voor ik dat gat kon maken had meneer dat gat flink groter gemaakt, want de stof scheurde zo lekker. Hij snapte ook niet zo goed waarom mams dat niet zo grappig vond, want mams kan dat toch gewoon weer maken met het machien...
Ik heb even een weekje gewacht voor ik achter het machien ging en dit keer niet om een broek te repareren, maar om een nieuwe te maken:


Ik heb zijn oude pyjamabroek gebruikt als patroon, de broek was immers kapot, niet te klein.
Ik heb de 4 stukken uit het autostofje geknipt, want Tvåan is dol op auto's en het stofje is lekker zacht.
De 4 stukken heb ik zo aan elkaar genaaid: eerst de naad bij de billen en kruis, daarna binnenzijde benen in 1 lange streep en daarna de buitenzijdes van de broek.
Het elastiek kwam uit de oude broek en heb ik op 2 punten vastgenaaid, daarna 2 slagen omgerold en rondom de middel vastgenaaid.
De zoompjes bij de pijpen vond ik het lastigst, ze moeten natuurlijk wel even lang zijn. Dus de zoom voorgesteken, gemeten en de ander voorgestreken en ik moet zeggen: ze lijken even even lang te zijn geworden.

En ik heb er een labeltje ingenaaid zodat hij tenminste weet waar zijn billen horen:

Meneertje is zeer content met zijn nieuwe pyjamabroek en heeft beloofd dat als er een gaatje inkomt hij hem niet gaat scheuren, maar mamma hem laat maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten