dinsdag 22 oktober 2013

Continentaal breien, dat schiet lekker op

Ik dacht soms met veel jaloezie terug aan mijn oma, die kon me toch breien! Vooral dat snel breien, dat was me in al die jaren nog niet gelukt, hoe goed het insteken, omslaan, doorhalen en aflaten glijden in mijn vingers zat. Een goede vriendin van mij kan met die zelfde fantastische snelheid breien, grom, waarom kan ik het niet zo rap? Na wat observatie zag ik dat ze heel anders breidde dan ik deed, wat me natuurlijk meteen nieuwsgierig maakte; "hoe doe jij dat?" Ze heeft het me uitgelegd, heb thuis het op youtube gezocht en het me zo aangeleerd: continentaal breien


De draad heb ik niet rechts maar links vast, golvend tussen mijn vingers om een goede draadspanning te hebben

En zo zie ik het, want ik heb mijn vingers natuurlijk gewoon achter mijn breiwerk, oh ja en ik brei op rondbreipennen, dat is ook al een hele verbetering dan die dingen onder mijn oksels ;)


Verder met het breien: insteken is het zelfde:Daarna zet ik mijn rechterpen rechts naast mijn draad en beweeg mijn naaldpunt achter de draad en weer terug uit de steek


Het enige wat ik daarna nog doe is de rechterpen naar de linkerpenpunt bewegen, waardoor ik het afglijden in een doorgaande beweging maakZoek maar op youtube naar filmpjes van het continentaal breien, ik brei nu met nog meer plezier!

2 opmerkingen:

  1. Anoniem2/04/2014

    Zo duidelijk heb ik het nog niet eerder gezien, bedankt voor de uitleg!

    BeantwoordenVerwijderen