donderdag 24 oktober 2013

Mijn "averechtse" manier

Ik heb youtube bekeken, maar heb geen filmpje gevonden van hoe ik mijn averechts brei.
Toen ik het continentaal breien onder de knie had dacht ik, dat moet averechts ook kunnen, maar dat lukte me niet zo goed. De zelfde vriendin zei tegen me, dat ze "gewoon" van links naar recht breit, ja tuurlijk, gewoon van links naar rechts breien. Ik kan gelukkig veel dingen met mijn linker hand die ik rechts ook kan, dus dan moest linkshandig breien mij ook wel lukken, weer youtube op gegaan en gezocht op linkshandig continentaal breien; wat eigenlijk spiegelbeeld is van het continentaal breien. Dat lukte, aar dan zaten de lusjes verkeerd om op mijn pen als ik weer van rechts naar links ging breien...

Ik heb dat zo opgelost:

De losse draad heb ik in mijn rechterhand en ik steek de linkerpen in de lus op de rechterpen en dan meteen zoals op de foto te zien is onder de losse draad:


Daarna leg ik mijn rechterwijsvinger onder/achter mijn breiwerk, waardoor de draad over mijn linkerpen komt te liggen (achterlangs naar voren):


 en ik zo de losse draad op spanning hou voor bij het af laten glijden:


Zo komen mijn lussen goed op de linker breipen en als je weet hoe deze stek heet, mag je het me laten weten :)

2 opmerkingen:

  1. is deze manier makkelijk aan te leren? En lukt het ook met ingewikkelde patronen.Heb het gevoel dat ik weer helemaal opnieuw moet leren breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reche steek had ik ook al uitgevogeld. Maar linkshandig averecht breien lukt me niet. Bij de volgende toer zitten de steken dan verkeerd. Het lukt me uiteindelijk wel op een manier die zo omslachtig is dat het niet werkt.

    BeantwoordenVerwijderen