zondag 13 oktober 2013

Bortsch aka Rode Bietensoep

Een vriendin vertelde me dat dit een goddelijke rode bietensoep is, origineel van Sophie Dahl, ik ben benieuwd, hier de vertaling en hoe ik het deed:
  • 6 gewassen, ongepelde rouwe rode bieten
  • 2 el olijfolie
  • 5 bosuitjes, gesneden
  • 1,5 l groente of kippenbouillon
  • 55 ml vodka
  • sap van een halve limoen
  • 1 of 2 el crème fraîche, de rest later los erbij serveren
  • evt peper en zout
Ik heb de rode bieten 90 minuten in de hete lucht op 200 °C gelegd, zoals ik dat ook bij de gekookte rode bieten heb gedaan, in het recept staat 30 minuten in een aparte pan koken. 
In de soeppan bak je de bosui (in het recept alleen het witte gedeelte) in de olijfolie glazig en voeg daarna de 1,5 liter bouillon toe.
De bietjes pellen en in stukken snijden, daarna bij de bouillon en dan mag de blender erdoorheen. Daarna de vodka, limoensap en crème fraîche toevoegen, goed doorroeren en de soep is klaar om geserveerd te worden (hij kan ook koud gegeten worden)
Om het af te maken in je soepkom een schepje crème fraîche erin en wat gesneden dille (maar dat laatste heb ik niet in huis)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen