zaterdag 12 oktober 2013

Ettans Feestje

Het is weer oktober, de maand dat mijn jongens weer een jaartje ouder worden!

Dit jaar heb ik de ouders van het beste vriendje van Ettan gevraagd of we samen het feest zullen geven, hij wordt in oktober ook 6 jaar, onder het mom, gedeelde leed is halve leed ;) De ouders vonden het een top idee. We geven het feestje bij hun thuis, ze wonen in een oude school en hebben meer ruimte dan ons, wat wel handig is voor een feestje. We hebben gekozen om een griezelfeestje te gaan geven, lekker verkleed, disco en als afsluiter een leuke kindvriendelijke griezelfilm opzetten. Het leukste is het natuurlijk als het wat donker is binnen, gaan we verduisteren? Of gaan we het na etenstijd doen? Dat laatste is het geworden en dan mogen ze ook komen eten.

We hebben afgesproken dat elke jarige 6 vriendjes uit mag nodigen, we zullen dan later wel even kijken hoeveel dubbele namen we hebben en of we dan nog meer zullen en willen uitnodigen.
Ettan koos als eerste zijn beste vriendje, die moet zeker komen! Daarna koos hij een vriendinnetje die net naar Nieuw-Zeeland is geëmigreerd, of is dat te ver weg m te kunnen komen? Op de vraag of zijn "verloofde" die in een andere stad woont tegenwoordig ook op het lijstje genodigden komt kreeg ik me toch een Duhuh blik, maar natuurlijk moet zij komen! Daarna mocht hij nog 5 vriendjes uitkiezen.
Toen we de lijstjes naast elkaar legden, hadden we 12 genodigden, dat moeten we aan kunnen.

OP de vrijdag van het feestje hebben de hele middag gebruikt om  de ruimte versiert met halloween slingers, spinnenrag en andere versiersels. We hebben bij de videotheek de film "Griezenbus" geleend en met de beamer van de buren, die we mochten lenen samen met allerlei matrassen die we op de grond gelegd hebben om lekker een chill-out te maken in de "bioscoop". De frietboer op de hoek gebeld dat we een tas friet komen halen om 6 uur.En de knakworsjes staan klaar om warm gemaakt om samen met wat ketchup als "bloederige vingers" te kunnen verorberen. Iedereen eng verkleed en nu wachten op de gasten...
Om half 6 stroomde al snel het huis vol met enthousiaste verkleedde kinders die heerlijk in de chill-out gingen stuiteren, in de hal spelen of dansen op de muziek, elkaar begroeten en nog meer gestuiter.
Toen iedereen er was heb ik de hele stoet meegenomen om te laten zien waar de wc's zijn en daarna was het al etenstijd. Alle 14 kinders paste rond de tafel en smikkelden heerlijk van de friet en bloederige vingers en ranja.
Na het eten hebben we beide jarige een doos gegeven en daar mochten de kadootjes in en die hebben e om en om uitgepakt, tjonge dat koste de nodige tijd (2 keer 12+ kadootjes, want sommige hadden zelfs meer dan 1 ding mee) daarna was het tijd voor film, anders zouden we die niet af kunnen kijken.
Tijdens het klaarzetten van de film heeft de moeder van het vriendje met een stemvervormer gevraagd wie er nog naar de wc moest en de film aangekondigd nadat de stoet weer terug was.
De film opgezet, Ettans vriendinnetje vond het wel wat spannend, maar met Ettan naast haar durfde ze wel te kijken. Na 10 minuten liep de film vast en we kregen hem niet meer aan de praat. Een geluk bij een ongeluk, want toen zagen we pas al die bekkies van de kinders en die stonden bijna allemaal op paniek, tot bijna huilen. Op de vraag of ze hem te eng vonden knikten er een hoop koppies sip JA. (De film was voor 6 jaar en ouder, dus we dachten dat kan wel) Gelukkig hebben we nog wel andere niet griezelfilms hier liggen, het werd "Planet 51" Alle kinders tevreden en alle 14 lagen op de matrassen en kussens heerlijk rustig film te kijken zo rustig dat we op ons gemakje de gemaakte chaos al konden opruimen.
Ondertussen hebben we wat bakken popcorn gemaakt, want dat hoort er wel bij in een bioscoop en voor we het wisten was alles al opgeruimd en kwamen de eerste ouders rond half 9 hun kinders weer ophalen.
Kinders waren dik tevreden over het feestje en ook wij waren dol gelukkig met dit zeer geslaagde, fantastisch soepel verlopen feestje! We hebben meteen afgesproken: volgend jaar weer samen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten