zondag 23 februari 2014

Het kip ei probleem

Ik kan me toch ongekend snaaien, 's avonds nadat ik al 2 of 3 keer een bord avond eten op heb.
Eet je overdag dan wel genoeg, uh ja, 's morgens een bak ontbijtzut, dan een paar stuks fruit, op z'n minste 6 boterhammen bij de luncht, tijdens het koken sta ik te snaaien in de keuken en dan is het avond eten tijd. De verloskundige vroeg het van de week ook al, nadat ik in een week 1 kilo was afgevallen, of ik wel voldoende eet. Tjong, pfff, nou van mijn dieet zou je verwachten dat de kilo's eraan vliegen...
Want 's avonds loop ik als een ware rover hier door het huis, snuffelend in de koelkast, vriezer en voorraadkasten. En dan gaat er met gemak nog meer fruit erin, grote bak vla of ijs als we dat hebben en een hele zak chips of popcorn.
Vooral die laatste snack vind ik vervelend, want ik krijg er zwaar maagzuur van, maar ja het is zo veel "makkelijker" dan even een gezonde snack klaar maken. Zo heb ik trouwens wel laatst midden in de nacht een heerlijke salade gemaakt, heel trots op mezelf en zoveel dat ik er van overtuigd was dat ik er de volgende dag ook van zou kunnen eten, maar nee, opperdepop in een keer.
Maar ja ik loop dus te mopperen over de zakken chips die telkens maar weer in huis komen, want mijn man koopt ze, voor het geval hij zin heeft in chips, maar tegen die tijd heb ik ze dus allang weer op en koopt hij dus weer nieuwe en zelf soms nog meer, in de hoop dat er nog eentje over blijft...
Zaterdag vielen er weer een aantal zakken chips in het winkelwagentje, ik weer mopperen, doe dat nou toch niet, hij mopperen eet ze dan ook niet op. Even later waren de zakken toch weer verdwenen uit de kar, in plaats daarvan had hij wat zakjes met vieze nootjes in de kar gemikt. Ik vind ze vies, hij lekker, dus dat moet goed komen (al hoewel ik een aantal weken geleden in een snaaibui ook zo'n zak leeg heb gegeten bij gebrek aan beters....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten