zaterdag 1 februari 2014

Hotpot

Met de hete eets van deze maand gaan we hotpot doen, pannen op tafel, soort van soepje brouwen en dan vlees, vis (apart pannetje) groente enz erin late borrelen en smikkelen maar

boodschappenlijst:

in de hotpot

  • kippenbouillon
  • citroengras, veel
  • vissaus
  • sojasaus light/blanke
  • koriander
  • kafir lime leaves
  • gember
  • thai basil, vers
  • voor de hete pot: pepers
  • (kokosmelk om evt de hete pot te temperen)


eten om in de Hotpot te mikken:

groenten (liefst mini of kleingesneden)
  • minimais
  • sugarsnaps
  • brocolli
  • bloemkool
  • paksoi
  • taugé
  • paddenstoelen
vlees (slager)
  • hele kogelbiefstuk
  • hamlap
  • eieren, (geklutst over het vlees gieten)
ook halen bij de toko
  • lamrolletjes dun vlees
  • udon noodles, superpak
  • garnalen
hete saus:
  • groene saus van de thai

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen