vrijdag 7 februari 2014

moestuin zaad swap aka envelopjes vouwen voor de zaadjes

Ik doe mee met mijn eerste swap en omdat ik het nog moet opsturen, ga ik hier nu nog niet verklappen wat ik precies op ga sturen, want anders is de verrassing weg voor de ontvanger :)


Het is een moestuin zaden swap, dus heb gisteren met mijn lading zaden uit zitten zoeken wat leuk is om op te sturen. Het moeten 4 verschillende zaden zijn en ik heb mijn mede-swappers gevraagd hoe groot hun tuintje is en of ze voorkeur hebben of juist geen behoefte aan hebben.

Oh ja ik moet mijn uitgezochte zaden natuurlijk ook nog ergens in doen. Mijn eerste idee was een koffiefilter gebruiken en met mijn lochmachine dichtnaaien, maar ik krijg de instellingen niet goed voor zo'n dun materiaal, blèh...
Denk denk, oh wacht ik vouwde altijd een envelopje van een vouwblaadje als een kindje in de klas een tand eruit had. (een losse tand in tas of broodbakje doen, dan zijn ze hem geheid kwijt)

Dus gisteren op zoek naar mijn vouwblaadjes, mmm, waarschijnlijk zijn die al opgebruikt door mijn kinders. Geen probleem, a4tjes doormidden snijden, en dan 4-kantjes maken en vouwen maar:

1:schuine vouw

2: rechter punt naar links vouwen zodat de bovenkant van de gevouwde punt parallel is aan de onderkant/ horizontaal is

3:linker punt naar rechts vouwen, zodat de bovenkant van de gevouwen punt horizontaal gelijk loopt met de bovenkant van de gevouwen punt van stap 2

4:vouw de bovenste van de 2 punten naar beneden en stop deze punt in de gevouwen punt van stap 3, ertussen, nu heb je een envelopje waar je kleine dingen in kunt doen zoals zaad of een uitgevallen tand :)

5: als het envelopje gevuld is kun je de achterste punt net als de punt van stap 4 op de zelfde plek ertussen vouwen, of je plakt hem met een leuk stickertje dicht op de enveloppe, ipv ertussen te vouwen

Ik ga nog even verder met vouwen en vullen, ik schrijf trouwens wat erin gaat aan de voorkant en op de achterzijde wanneer het gezaaid en geoogst moet worden, wel zo handig voor de ontvanger :)

***

Edit: 

Ik kreeg via de post van mijn swapmaatjes:
 • rijspeulen
 • balkontomaat
 • borlotti (rode) struikboon
 • rucola
 • citroen melisse
 • rode peper
 • flespompoen
 • gele paprika
 • zomerwortel
 • rode bieten
 • sla red salad bowl
 • meiraap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten