donderdag 20 februari 2014

Het geheim van de vastzittende spekjes

Ik bak op donderdag altijd gewone pannenkoeken en spekpannenkoeken en ik krijg af en toe de vraag van eters; waarom blijven jouw spekjes wel vast zitten aan je pannenkoek?

Zo doe ik dat:
Ik bak eerst even kort de 2 spekjes in de pan en als ik de pannenkoekenmix in de pan ga doen, haal ik even de pan van het vuur (gewoon in de hand in de lucht). Giet het mengsel in de pan en veeg met mijn soeplepel even de spekjes door het mengsel heen en weer schuiven, zodat de pannenkoekenmix ook onder de spekjes komt en met de laatste beetje uit de lepel maak/ giet ik de evt gaatjes rond het spek dicht.
Bij een enkeling giet ik later als ik zie dat het spek toch loslaat een beetje extra pannenkoekenmix om gaatjes te dichten :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten