vrijdag 15 november 2013

Het scheel eraf drinken

Toen onze oudste werd geboren kreeg ik een cadeautje van mijn moeder en mijn man een fles drank om het scheel era te drinken. Mijn man keek mijn moeder niets begrijpend aan, het wat?
Het scheel eraf drinken, oftewel samen met je vrienden een borrel drinken op de geboorte van je kind, en goed drinken hè, je moet wel het scheel eraf drinken ;)
Aan mijn mans reactie te zien was dit geen Nederlands gebruik, maar vast Brabants. Nou is mijn man niet altijd dol op mijn Brabantse gewoontes, zoals mijn taalfoutjes (die hij overigens nu na al die jaren er nog net uit heeft gekregen) Maar al die mooie redenen om een borrel te drinken, die neemt hij graag over hier in het noorden. 
Natuurlijk heeft hij zijn vrienden uitgenodigd om het scheel eraf te drinken. Onze zoon was het eerste kotertje dat binnen de vriendengroep is geboren en de vrienden vinden het volgens mij ook een mooie traditie, want, allen niet Brabants, is mijn man deze week al weer voor de 2e keer het scheel eraf aan het drinken omdat onze vriendengroep deze week 2 nieuwe kotertjes rijker is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten