woensdag 20 november 2013

Sinterklaas

Sinterklaas, wat een fijne herinneringen heb ik daaraan!

Elk jaar weer spannend of hij wel in Nederland zou kunnen komen en als hij dan in Nederland was schoentje zetten bij de potkachel en liedjes zingen, de allermooiste tekeningen maken, spulletjes voor het paard klaarzetten en dan de 's ochtends kijken of de pieten tijd hadden gehad om langs ons huis te komen.
Sinterklaas is zelfs 1 keer bij ons op bezoek geweest! Met grote ogen heb ik in een hoekje zitten kijken, ongelooflijk verlegen, want DE Sint was bij ONS!

En toen ik wat ouder werd en de waarheid wist, mocht ik onderdeel zijn van het grote geheim, nou dat was ook spannend en leuk! Ik heb trouwens al die jaren nog steeds de intocht gekeken, alleen mijn schoentje in het studentenhuis is nooit gevuld ;)
Nu heb ik een eigen gezinnetje en toen de eerste sinterklaas dingetjes ons huis binnen kwamen kreeg ik van mijn man te horen dat hij daar echt niet aan ging doen, stom commercieel gebeuren en nee hij ging ook niet meedoen aan het grote geheim, nou ja zeg!
Nou ik wel, dus die intocht stond elke zaterdag na Sint-Maarten gewoon aan in ons huis en natuurlijk hielp ik Sint en Piet om een geschikt cadeautje te kunnen geven aan mijn kinders en ging ik samen met vrienden naar de intocht in de stad, alle kinders met hun pietenpet op, waar ik op de plek waar de veer vast zit een geplastificeerd rondje heb vastgemaakt met hun naam. Ze zijn ondanks dat ze weten dat hun naam daar staat elk jaar weer verbaasd dat de pieten hun namen weten.
Ondertussen doet mijn man gewoon gezellig mee met het Sinterklaas gebeuren :)

In ons nieuwe huisje hebben de jongens nu elk jaar hun eigen open haard met schoorsteen (rol waar vloerbedekking om zat), en met hun pietenpetten op oefenen ze met nep cadeautjes (ingepakte duploblokjes) het pakje in de schoorsteen gooien, eerst was de open haard een kartonnen doos, dit jaar hebben we van duplo een mooie kachel gebouwd:Ik heb trouwens vernomen dat Sint dit jaar bij ons thuis op visite gaat komen, spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten