zaterdag 9 november 2013

Monchoutaart

Gister verse boterham met kersen confituren gegeten en toen kreeg ik zin in monchoutaart.
Dus mijn kookschriftje erbij gepakt en een boodschappenlijst gemaakt:

  • 300 gr mariakoekjes
  • 150 gr boter
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 2 tl vanillesuiker (1 zakje)
  • 1 zakje klopvast (Klop-fix tegenwoordig)
  • 125 gr witte basterd suiker
  • 200 gr mon chou (2 pakjes)
  • 1 blik vlaaivulling Kers
Springvorm niet invetten, wel evt. een bakpapiertje op de bodem.
Koekjes fijn kruimelen, boter smelten, dit mengen en de bodem van de springvorm bedekken, goed aandrukken, ik zet terwijl ik de rest klaarmaak de taartbodem in de koelkast.
Slagroom , vanillesuiker en klopvast stijfkloppen en in een andere schaal de mon chou en basterdsuiker mengen, 5 minuten lang en dan samen met de slagroom kloppen. Dit mengsel over de bodem verdelen en dit 2-3 uurtjes in de koelkast laten opstijven. Daarna het blik kersen erover verdelen en de monchoutaart is eindelijk klaar!

Nou dat ga ik zo "even" doen, vanavond een lekker stukje bij de koffie of thee :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen