zondag 24 november 2013

Breiwerkje voor mezelf eindelijk af!

Vorig jaar heb ik geleerd hoe je een driehoek moet breien. Enthousiast begonnen en meerdere keren te vroeg gestopt/ moeten stoppen. De ene keer omdat ik het zat was en een andere keer omdat mijn bollekes op waren. Mijn dochter is in ieder geval een paar sjaals rijker.
Dit keer wol met breipen nummer 5 aan de slag gegaan, net het continentaal breien onder de knie gekregen en mezelf een snelle averechts aangeleerd, dus dat het niet opschiet zal me deze keer niet tegen moeten houden.
Dus 5 steken opgezet, 2 steken breien, 1 extra steek opzetten, middelste steek breien en weer 1 extra steek opzetten en weer 2 steken breien en weer averechts terug, daarna elke keer als ik rechts ga breien na de eerste 2 steken, 1 extra steek opzetten, elke keer voor en na de middelste steek 1 opzetten en voor de laatste 2 steken weer 1 steek opzetten, dus elke keer dat ik rechts brei krijg ik 4 steken extra op mijn pen.
En dat gaat in het begin lekker snel, dat meerderen!
Toen ik links en rechts tussen de 2 buitenste steken en de middelste steek 18+ steken op mijn pen heb ben ik mijn patroon begonnen: 3 keer 2 steken samen breien, 6 keer tussen de steek een extra omslag en dan weer 3 keer 2 steken samen breien en natuurlijk mijn meerder steken, dan weer averechts, een gewone rechts en dan natuurlijk weer een averechts en dan het patroon. Als ik links en rechts 9 gemeerderde steken heb zitten brei ik een "half" patroon met aan de buitenzijde de extra omslag steken en tegen het patroon aan de 3 samen brei steken. Snappen jullie het nog?

Nou ja in ieder geval heb ik me hier heel wat avondjes mee vermaakt, af en toe opmeten hoever ik al was en dan weer verder breien, 7 bollen verder was ik dan eindelijk klaar!

Ziet hem eens lekker om mijn bollende buik zitten:

1 opmerking:

  1. Mooi geworden!! En jeetje wat is je buik gegroeid in de 3 weken dat ik je niet zag...
    Liefs Nana

    BeantwoordenVerwijderen